Liberalii si pedistii par sa fi decis incetarea focului. Negocierea pacii ar presupune insa, din perspectiva PD, transformarea premierului in comisar european.

Surse din conducerea PD sustin ca negocierile de pace au inceput inca de acum o luna si ca unele marimi democrate ar fi formulat deja un set de conditii, dintre care cea mai importanta este acceptarea de catre liberali a organizarii de alegeri anticipate anul viitor. "Sintem dispusi sa acceptam, in schimb, paritate de unu la unu intre PNL si PD, pe listele pentru Parlament, ceea ce ar fi in dezavantajul nostru. Insa vom incerca sa obtinem ca viitorul premier sa vina din partea PD", spun sursele mentionate. Alti exponenti ai conducerii pediste sint sceptici, apreciind, sub conditia anonimatului, ca varianta listelor 1-1 nu va fi agreata de baza partidului.

Calin, in locul Monicai

La schimb cu premierul pedist, Tariceanu ar fi sustinut pentru ocuparea postului de comisar european, la care Romania are dreptul. Actualul premier ar inlocui-o astfel, in pole-position, pe Monica Macovei, intens curtata, spun surse democrate, de popularii europeni. Deocamdata, nehotarirea manifestata in legatura cu persoana care va fi trimisa acolo face ca Romania sa nu fi cerut inca domeniile de care se va ocupa viitorul comisar, spre deosebire de vecinii nostri bulgari, care si-au antamat deja politica sociala, transporturile si competitia pentru trimisul lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.