Taranistii sustin cu tarie adoptarea legii lustratiei, considerand desecretizarea dosarelor o pierdere de timp atata vreme cat nu exista un cadru legal.

Presedintele PPCD (PNTCD), Gheorghe Ciuhandu, a declarat, ieri, la Timisoara ca actiunea de desecretizare a dosarelor se desfasoara ca o plata de polite politice, iar in lipsa unui cadru legal clar, CNSAS nu va fi credibil. "Cata vreme Legea CNSAS nu va elimina sintagma de securitate ca politie politica, CNSAS-ului nu i se va restabili rolul de instanta morala, iar aceasta institutie nu va fi credibila. Altfel, aceasta actiune se desfasoara in mod aleatoriu si in mod intentionat ca o plata de polite politice", a spus Ciuhandu. El a adaugat ca este de datoria presedintelui Traian Basescu sa puna intreaga actiune intr-un cadru legal, daca intr-adevar isi doreste desecretizarea dosarelor, si nu cumva este doar o "dorinta declarativa".

"Nu se poate indrepta o nedreptate facand alte nedreptati. Nu vreau sa apar pe nimeni, dar fiecare care raspunde trebuie sa stie exact pentru ce", a mai spus liderul PPCD.

In acelasi timp, la Bucuresti, purtatorul de cuvant al PNTCD, Gheorghe Parvu, a amendat lipsa de atitudine a celor in masura sa adopte legea lustratiei. El a spus ca nu doar colaboratorii ar trebui deconspirati si pedepsiti, ci toti cei care au servit Securitatea, "incepand de la femeia de serviciu".

Parvu a afirmat ca Romania are nevoie de metoda aplicata in Germania, cand "toti care nu au servit statul german au fost lustrati", iar el spune (cu ironia de rigoare - n.r.) ca securistii nu au ajutat statul roman in niciun fel.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.