Dan Voiculescu, seful unui partid care a tradat de doua ori PSD, se pregateste sa adopte aceeasi tactica si in coalitie

Partidul lui Voiculescu a intrat in Parlament cu ajutorul PSD si apoi i-a lasat balta pe pesedisti. A urmat apoi semnarea protocolului de colaborare alaturi de PNL, PD si UDMR. Pentru a scapa de asocierea numelui lor cu PSD, PUR si-a schimbat numele in PC.

Dupa aproape doi ani de controverse cu democratii si presedintele Traian Basescu, "solutia imorala" a anuntat ca este dispus sa se alieze cu orice partid parlamentar, pentru a elimina PD de la guvernare. In tot acest context, Dan Voiculescu tine prelegeri despre ce inseamna sa fii sau nu tradator.

"Astea sunt combinatii, nu tradari"

Din momentul in care a adoptat rezolutia prin care a cerut scoaterea PD de la guvernare, PC a incalcat protocolul semnat cu partidele din coalitie. In opinia lui Voiculescu, aceasta atitudine nu are semnificatia unei tradari politice. "In politica, nu exista tradare. Faptul ca acum am putea sa facem o alianta politica cu PSD nu inseamna ca tradam PNL. In politica se fac fel de fel de combinatii si nu exista tradari", a afirmat Voiculescu. In plus, el a sustinut ca in momentul in care a decis retragerea din Uniunea PSD+PUR, PUR nu i-a tradat pe social-democrati. El a adaugat ca aceasta uniune era formata "pentru alegeri" si ca scindarea s-a produs dupa momentul alegerilor.

PC se considera "iesit de la guvernare"

Lui Voiculescu ii surade o noua alianta cu PSD. Cum Mircea Geoana a spus ca nu va discuta despre izolarea PD decat dupa ce conservatorii se retrag de la guvernare, liderul PC s-a grabit sa afirme ca formatiunea pe care o reprezinta se considera "iesita de la guvernare". "Dupa Consiliul National al partidului, dupa ce am stabilit lucruri care nu au fost respectate, ne pot considera ca si iesiti de la guvernare", a declarat Voiculescu, referindu-se la atitudinea colegilor din coalitie.

El a aratat ca singura preocupare a formatiunii pe care o reprezinta este, in acest moment, respectarea termenului de 1 ianuarie ca data pentru integrare.
"Nu vrem, Doamne fereste, sa stricam acest echilibru. Asta e singurul motiv pentru care mai ramanem la guvernare", a sustinut presedintele PC. I se pare firesc sa poarte discutii cu opozitia, pentru izolarea PD.

Nu accepta nici un refuz

Voiculescu a anuntat ca in aceasta saptamana are programate intalniri cu Mircea Geoana si Corneliu Vadim Tudor pe aceasta tema, dar si cu presedintele UDMR, Marko Bela. Intalnirea cu presedintele PSD era anuntata pentru ieri. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a negat insa aceasta informatie.

"Infirm afirmatiile liderului conservator si precizez ca Mircea Geoana nu va avea cu acesta niciun fel de intalnire, nici miercuri (ieri - n.r.) si nici altadata, pe tema enuntata, pana cand PC nu-si clarifica situatia ramanerii sau parasirii guvernarii", a subliniat Diaconescu.
In privinta pozitiilor oficiale ale partidelor politice cu privire la apelul lansat saptamana trecuta de conservatori, Voiculescu a afirmat ca "au fost iesiri la cald ale unor reprezentanti neoficiali ai partidelor". "Vrem sa continuam aceasta actiune de izolare a PD si a presedintelui Traian Basescu", a reamintit reprezentantul conservatorilor. PNL si UDMR au respins initiativa PC, iar presedintele PRM a apreciat drept "fantezista" aceasta propunere. Doar PSD a anuntat ca o va analiza "cu toata seriozitatea" intr-o sedinta a conducerii partidului. Dupa sedinta de marti, Mircea Geoana a anuntat ca o astfel de discutie va fi posibila doar dupa ce conservatorii vor iesi de la guvernare.

Mai mult efort pentru imagine

Liderul PC i-a criticat pe reprezentantii din teritoriu responsabili cu imaginea formatiunii pentru lipsa de coordonare intre organizatiile din teritoriu cu cea de la Bucuresti.

"Nu sunt deloc multumit de modul in care PC este prezentat in presa locala", s-a adresat Voiculescu reprezentantilor din teritoriu.

El a aratat ca imaginea PC "este dezastruoasa" in foarte multe judete, descalificandu-se astfel, potrivit afirmatiilor sale, munca din filiale precum Galati, Prahova sau Hunedoara in care PC ar avea peste 20% in preferinta electoratului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.