Fostul consilier prezidential Andrei Plesu a declarat duminica, la o emisiune televizata, ca numele a cel putin 130 de ofiteri de Securitate, aflati inca in diverse structuri ale statului, au fost deconspirate si se afla in dosarele persoanelor urmarite.
"Avem ofiteri deconspirati, fiindca se tot spune ca ofiterii nu sunt deconspirati. Daca sunt bine informat, sunt vreo 130 de nume care-s deja confirmate, iar in dosarul fiecarui informator sunt nesecretizati ofiterii. Deci, ei sunt la vedere. Poate oricine sa-i faca public. Sunt parlamentari, dau interviuri in ziare, apar la televiziune", a aratat Plesu. Fostul membru al Colegiului CNSAS a mai spus ca, in diversele arhive ale statului, mai exista 30.000 de dosare de membri de partid, care nu au fost inca date in cercetare, fie din pricina faptului ca sunt de siguranta nationala, fie pentru ca exista interdictia ca anumiti membri de partid sa nu fie deconspirati ca informatori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.