Marius Oprea, consilierul pe probleme de securitate al primului-ministru, si-a constituit deja o echipa, dupa ce liberalii au promis sa-i sustina propunerea prin care vrea introducerea unui nou amendament la legea de functionare a CNSAS.

Insa, inainte de a schimba legislatia, Oprea si-a pus in gand sa-i deconspire pe fostii colaboratori ai Securitatii din executiv, asa ca a pus la dispozitia premierului Calin Popescu Tariceanu un raport despre primii doi "suspecti", din randurile PD.

Oprea a anuntat ca va coordona un grup de lucru care va avea ca obiectiv modificarea Ordonantei CNSAS prin eliminarea sintagmei "Securitatea ca politie politica" si prin introducerea obligativitatii de publicare a listei fostilor ofiteri de securitate. "Grupul de lucru este constituit din Cristian Parvulescu, Stejarel Olaru, Ionut Dogaru, Claudiu Secasiu si Constantin Ticu Dumitrescu", a anuntat Oprea, citat de Mediafax.

Consilierul premierului si-a sustinut initiativa, motivand ca dezvaluirea persoanelor care au colaborat cu Securitatea va usura cu mult munca de cercetare in domeniul securitatii. "Odata ce vor fi facute publice persoanele care au facut parte din Securitate, presa si opinia publica trebuie sa-si asume rolul de a-i deconspira si nu va mai fi nevoie sa alerg eu dupa ei prin guvern", a declarat Oprea. El a pus la dispozitia premierului Calin Popescu Tariceanu un raport referitor la Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, si Aurel Teodorescu, directorul Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, pe care i-a acuzat ca au fost ofiteri de securitate. Dar Oprea nu s-a putut bucura de o discutie cu Tariceanu pe marginea acestui raport, in conditiile in care premierul nu era la guvern cand consilierul sau a depus studiul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.