Senatorul independent Ioan Talpes a declarat, ieri, la Bistrita, la o intrunire cu oamenii de afaceri din judet, ca nu i-a facut nici o oferta fostului presedinte Ion Iliescu pentru ca acesta sa se inscrie in Uniunea Populara Social Crestina, formatiune pe care o infiinteaza

"Din punctul de vedere al proiectelor politice, eu nu mai am nici o legatura cu domnul Iliescu. N-am avut avut din acest punct de vedere decat o scurta perioada, intre august 2004 si mai 2005. In toata perioada cealalta, am fost un slujitor al statului, am purtat uniforma, n-am participat la nici o sedinta de partid, a nici unui partid, decat atunci cand am fost trimis sa rostesc un mesaj din partea presedintelui Romaniei. Rosteam mesajul si plecam de la congresul acela. Nici nu-mi imaginez ca domnia sa ar dori sa vina pe programul meu", a declarat Talpes.
Cum dosariada inca face valuri, era inevitabila intrebarea legata de dosarele de securitate ale membrilor noului partid. Talpes a declarat insa ca nu va cere ca acestia sa isi faca publice dosarele.

"Nu le voi cere acest lucru decat in situatia in care vor deveni candidati pentru un loc de parlamentar, pentru un loc in administratia superioara a tarii sau in guvernare, si asta nu pentru ca eu le voi cere, ci pentru ca legile actuale prevad asa ceva. Sunt sigur ca oamenii care vor veni spre formatiunea politica pe care am lansat-o eu vor fi atat de corecti, incat sa-si asume implicit acest lucru obligatoriu pentru toti", a declarat Talpes.

El a declarat ca formatiunea sa va fi una social-crestina, intrucat orientarea de stanga este inca de actualitate in Romania. Senatorul a explicat ca partidul sau se formeaza de jos in sus si in fiecare judet va exista un grup de initiativa care isi va delega reprezentanti la conferinta nationala, care "nu vor vota asa cum vor, ci pe baza unui mandat scris".

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.