Razboiul "cearsafurilor" spalate in public de cele "doua roze" democrate, de la sefia Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Ana-Maria Cristina (presedinte) si Gabriela Vasile (vicepresedinte), s-a incheiat, ieri dupa amiaza, intr-un mod previzibil: ambele au fost eliberate din functie de premierul Tariceanu pentru comportament neadecvat functiei de demnitate publica. Decizia a survenit la cateva ore dupa ce ambele dame, mult prea necoapte pentru a ocupa o functie de demnitate publica, au fost condamnate la unison atat de contribuabili, cat si de clasa politica pentru "paruiala" pe care si-au tras-o in timp ce ar fi trebuit sa munceasca.

Ieri dimineata, democratele platite sa promoveze interesele economice ale Romaniei au gasit de cuviinta sa continue "duelul" verbal. Asa ca au mobilizat presa si au inceput sa se "paruiasca" in direct, dis-de-dimineata. Spectacolul, unul penibil: Cristina a acuzat-o pe Vasile ca a luat spaga cearsafuri si tigari, cea din urma a repetat ca presedintele ARIS vrea sa ingroape anumite "inginerii" pe care le-ar fi operat la conducerea Agentiei.

Largind repertoriul, Cristina a acuzat in gura mare ca miza scandalului o reprezinta dorinta colegului sau de partid, si altadata sustinatorul ei, senatorul PD Marius Marinescu, de a prelua controlul ARIS in vederea utilizarii in folos propriu. "Grupurile de interese conduse de Marinescu fac presiuni pentru a putea prelua controlul ARIS in folosul organizatiei oamenilor de afaceri condusa de acesta", a spus Cristina. Ea a acuzat ca Vasile "are un tupeu extraordinar si incearca prin declaratii calomnioase sa puna foc si fum asupra faptelor sale" fiindca a fost "adusa de Marinescu prin usa din dos la conducerea ARIS".

Boc le da afara din PD

Atinsa de unda de soc a scandalului provocat de "rozele democrate", promovate din considerente pur politice, clasa politica a reactionat imediat. Primul care a sarit ca ars a fost liderul PD, Emil Boc, care a comunicat faptul ca va propune, luni, excluderea din partid a celor doua activiste pe motiv de prejudicii de imagine aduse formatiunii politice pe care o conduce si va propune nominalizarea la sefia ARIS a unor persoane capabile sa recastige increderea investitorilor. Nici senatorul PD Marius Marinescu nu s-a lasat mai prejos si a insinuat ca in activitatea presedintelui ARIS ar exista, "se pare, (...) niste acte de coruptie". Recunoscand ca le-a propulsat pe tinerele democrate la sefia ARIS, Marinescu s-a autodeclarat victima, clamand ca atacurile la adresa lui provin din partea unor "grupuri de interese": "E vorba de mize mari aici, de aceea ma ataca".

Guvernul: "Nu sunt apte sa ocupe o functie de demnitate publica"

La scurta vreme, guvernul a comunicat faptul ca cele doua dame pediste au fost concediate de premier. "Modul in care acestea s-au comportat in ultima vreme a demonstrat fara echivoc ca nu sunt apte sa ocupe o functie de demnitate publica, in cadrul unei autoritati a statului roman", arata un comunicat al guvernului, care mentioneaza ca verificarile Corpului de Control al premierului la ARIS vor continua, pentru a vedea in ce masura acuzatiile pe care si le-au adus reciproc democratele sunt fundamentate. "In cazul in care se confirma orice incalcare a legii, vor fi intreprinse toate masurile legale", precizeaza sursa citata.

Saniuta: "Doua doamne din PD transforma jocul politic in scandal ieftin"

"Paruiala" democratelor a fost sanctionata si de fostul sef al ARIS, deputatul PSD Marian Saniuta (foto). "Acest scandal, creat la prima poarta de intrare a investitorilor straini, e unul trist de trei ori. Doua doamne din PD transforma jocul politic in scandal ieftin. La varful unei asemenea institutii se vorbeste, asa cum au titrat ziarele, de spaga. Acest scandal da cu piciorul muncii de ani de zile a unor functionari dedicati activitatii lor si, ceea ce e mai grav, se cultiva lipsa de incredere, in conditiile in care increderea ar trebui sa fie principalul atu in fata investitorilor straini", a spus Saniuta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.