Conducerea PC a decis, ieri, sa sprijine, atat la nivel parlamentar, cat si la nivel local, orice structura menita sa conduca "la scoaterea PD din exercitiul conducerii si la izolarea sa pe esichierul politic romanesc". Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, a accentuat faptul ca, inainte de 1 ianuarie 2007, formatiunea sa va gasi o formula de guvernare care sa-i excluda pe democrati si "sa stabilizeze" zona decizionala.

"Am avut si vom avea discutii cu toate partidele, cu exceptia PD, pentru o alta structura de putere in Parlamentul Romaniei. Daca suntem la guvernare impreuna nu inseamna ca si colaboram. De aceea, lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ar trebui sa mearga. PD foloseste puterea publica in scopuri de partid", a spus Voiculescu. Totusi, presedintele conservatorilor a reafirmat ca formatiunea sa nu isi propune sa iasa de la guvernare mai devreme de 1 ianuarie 2007, intrucat trebuie sa respecte prevederile rezolutiei pe care a adoptat-o si sa evite periclitarea aderarii tarii noastre la UE. "Incercam, in parlament, sa cream o forta politica majoritara care, probabil dupa 1 ianuarie, va putea sa duca la o noua formula de guvernare", a subliniat Dan Voiculescu, adaugand ca motivul pentru care reprezentantii PC nu parasesc Palatul Victoria il constituie indeplinirea obiectivului integrarii europene. "Ramanem la guvernare pentru ca nu avem incotro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.