Liderul PC Dan Voiculescu a reluat, ieri, intr-o conferinta de presa, afirmatiile potrivit carora seful statului ar avea angajamente si ca ar fi facut note catre Securitate, atragind atentia ca sint mai multi oameni, victime ale activitatii din acea perioada a sefului statului. "Am afirmat ca presedintele a colaborat cu fosta Securitate. Imi mentin afirmatiile, chiar si dupa declaratia de ieri a presedintelui. Din ultimele date, seful statului a facut si politie politica", a spus Voiculescu. El i-a atras atentia lui Traian Basescu ca "sint si alti oameni politici care nu au angajamente si care nu au semnat note de colaborare cu Securitatea si, ca atare, o masura trebuie sa fie egala pentru toata lumea". In opinia liderului PC, Basescu "ar trebui sa faca eforturi de memorie si sa-si aduca aminte citi romani au suferit de pe urma sa".

Fara a-i da un termen pina la care sa recunoasca o eventuala colaborare a sa cu Securitatea, Voiculescu i-a cerut lui Traian Basescu sa iasa in fata opiniei publice si sa faca precizari legate de trecutul sau. Totodata, liderul conservatorilor a spus ca nu este bucuros ca presedintele a facut politie politica si ca serviciile secrete au fost discreditate in urma dosariadei din ultima perioada. "Nu pot sa asist fara sa iau atitudine fata de aceste pericole iminente pentru Romania", a spus liderul PC. Intrebat unde ar trebui cautate dovezile care sa ateste ca Traian Basescu ar fi fost informator sau colaborator al fostei politii politice, Dan Voiculescu a spus ca aceste date pot fi gasite prin intoarcerea in timp. "Nu cautati documente, pentru ca ele mai dispar, se mai ard. Cautati oameni", a sustinut Voiculescu.

S-a cunoscut tatal presedintelui cu cel al premierului?

El a sugerat ca cei interesati de trecutul lui Basescu ar trebui sa se informeze in legatura cu "perioada in care tatal sau s-a retras din armata". (Dupa cum se stie, tatal lui Basescu, acum decedat, a fost ofiter, fiind, intr-o perioada, adjunct al lui Vasile Milea, fostul ministru al Apararii care s-a sinucis in decembrie 1989. De asemenea, exista informatii ca tatal lui Basescu l-ar fi cunoscut si chiar ajutat intr-o perioada pe tatal natural al lui Tariceanu, si acesta ofiter de cariera). Dan Voiculescu a sustinut ca nu are nicio dovada impotriva sefului statului. "Nu poti sa aduci dovezi cind inculpatul spune singur ca are tone si camioane de informatii. Ce dovada mai doriti, decit cuvintul presedintelui", a mai afirmat reprezentantul conservatorilor. In final, el a aratat ca seful statului ar trebui "sa aiba un dialog cu propria sa constiinta" si astfel sa ia o decizie in ceea ce priveste trecutul sau si colaborarea cu Securitatea.

"Eu voi avea rabdare, dar nu pina la infinit", a mai afirmat Dan Voiculescu, raspunzind astfel unei intrebari legate de momentul in care el este dispus sa aduca aceasta dovada impotriva presedintelui.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.