Liderul PD Emil Boc se declara multumit de rezultatele inregistrate de partidul sau la nivel local, in ultimul val legal de migratie politica.

"Per ansamblu, PD si-a refacut resursa politica umana pierduta in 2000-2004, cand aproximativ 300 de primari au fost obligati sa treaca la PSD. Azi, un numar de 300 de primari au revenit in PD", a anuntat ieri Boc. El a aratat ca, potrivit unor rapoarte provizorii, in acest moment, PD are circa 750-780 de primari, din care 300 sunt reveniti in proportie de 90% de la PSD.

Intrebat cata incredere are in acesti primari traseisti, liderul democrat a incercat sa-i scuze, atata vreme cat alesii locali respectivi au plecat din PD si acum au revenit, nu se considera ca sunt traseisti pentru ca "in acele momente (perioada 2000 - 2004) au fost obligati sa treaca la PSD". In plus, el considera ca democratii au "recastigat ceea ce au pierdut in perioada guvernarii pesediste". Pentru a-si intari afirmatiile, Boc a adaugat ca mai putin de 10% dintre "primarii migratori" actuali democrati au venit de la alte formatiuni politice.

Intrebat daca, in aceeasi idee, democratii ii vor reprimi in partid pe parlamentarii plecati la PSD precum Bogdan Niculescu Duvaz si Alexandru Sassu, Boc a spus ca acestia "au bube mai vechi" si in plus sunt parlamentari, carora nu li se aplica aceeasi lege.

Legea privind interzicerea migratiei politice a intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute, pe 11 august. Incepand cu aceasta data, primarii care isi parasesc partidul din partea caruia au candidat, isi pierd mandatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.