Mircea Ionescu-Quintus a demisionat din functia de presedinte de onoare al PNL in cadrul sedintei in care s-a discutat prpunerea de retragere a sprijinului politic pentru Mona Musca.

Motivatia batranului liberal a fost ca nu vrea sa fie un obstacol in calea curatirii morale a partidului. Reactia sa a fost determinata de comentariile din presa care criticau pe liderii PNL ce au solicitat excluderea Monei Musca, in timp ce functia de presedinte de onoare este ocupata de un om care, in 2000, a primit o decizie a CNSAS de colaborare cu Securitatea.
Ulterior, decizia a fost infirmata de instanta din cauza lipsei unui angajament scris, insa suspiciunile si acuzele au continuat. "Am demisionat din cauza ca se incearca redeschiderea unui caz care nu mai poate fi deschis. Daca partidul vrea sa fie curat, nu vreau sa stau in calea curatirii partidului". Ionescu a spus ca este nevinovat, deoarece a dat declaratii doar in timpul detentiei, si nu note informative dupa eliberare.

"Ma simt impacat cu constiinta mea", a adaugat liderul liberal. In reinceperea speculatiilor pe tema relatiilor sale cu Securitatea, Ionescu-Quintus vede doar o incercare de discreditare a partidului, pe care a dejucat-o prin demisia de onoare de astazi: "N-au izbutit sa loveasca in PNL. Nici macar in mine."
Dupa sedinta, Quintus era vizibil emotionat. "Am facut un gest care nu mi-a fost usor sa-l fac. Toti m-au imbratisat" a spus el inainte de a parasi sediul partidului in care este membru de 70 de ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.