Conducerea centrala a PNL i-a retras, ieri, sprijinul politic deputatului Mona Musca si a anuntat ca va propune Delegatiei Permanente de la inceputul lui septembrie excluderea acesteia din partid, ca pedeapsa pentru angajamentul de colaborare cu Securitatea.

Tot ieri, la presiunea membrilor Biroului Permanent Central, presedintele de onoare al formatiunii, Mircea Ionescu-Quintus, a demisionat din functie. Omul de afaceri Dinu Patriciu ar putea fi urmatorul eliminat din PNL, pentru afirmatiile recente privind o posibila alianta cu PSD.

Toti cei noua membri ai BPC cu drept de vot prezenti la sedinta de ieri au fost de acord cu propunerea liderului deputatilor liberali, Crin Antonescu, de excludere a Monei Musca. Conducerea centrala a hotarat, in unanimitate, prin vot secret, sa nu mai astepte verdictul CNSAS in acest caz si s-o execute pe "Dana", invocand argumente de ordin moral.

Pentru a nu lasa impresia unei razbunari politice, Biroul a decis sa aplice aceeasi masura tuturor membrilor care au semnat un angajament cu fosta Securitate. Cel mai dur critic al "Danei" a fost, potrivit unor surse din partid, Antonescu, insa niciunul dintre liderii liberali nu a sarit in apararea colegei lor de partid. Toti vorbitorii au condamnat-o pe Musca pentru faptul ca nu a recunoscut din timp existenta angajamentului si ca a mintit pe aceasta tema si au subliniat ca PNL - promotorul unor legi precum cea privind deconspirarea Securitatii ca politie politica sau cea a lustratiei - nu-si poate permite sa defileze mai departe cu un astfel de personaj. Pe post de procuror, la sedinta a participat si istoricul Marius Oprea, consilier pe probleme de securitate al primului-ministru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.