Aproape jumatate dintre romani (46%) ar vota cu Alianta D.A. daca s-ar organiza peste o saptamana alegeri parlamentare, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 4-8 august si dat publicitatii ieri.
Pe locul al doilea in preferintele electoratului se afla PSD, cu 22%, urmat de PRM, care ar fi votat de 12% din electorat. Pe pozitiile urmatoare se situeaza UDMR (7%) si PNG (6%). Cu 2% sunt creditate PC, PPCD (PNTCD), urmate de PIN cu 1%.

In situatia in care toate partidele ar candida independent, fara a mai face aliante intre ele, 31% dintre cei chestionati ar vota cu PD, 22% cu PSD, 15% cu PNL, 13% cu PRM, 7% cu UDMR, 6% cu PNG. Cu PC si PPCD (PNTCD) ar vota 2% dintre alegatori, iar cu PIN 1%. Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un esantion de 1.158 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.