23 de milioane de lei lunar pentru chirie, 250 de euro pentru intretinerea biroului parlamentar, masina nou-nouta, Logan sau Cielo, telefon personal cu 700 de minute incluse, linie telefonica internationala, 400 de litri de benzina lunar, decontarea cheltuielilor de deplasare, sofer si un salariu relaxant, care variaza intre 20 si 30 de milioane de lei. Bani publici cheltuiti cu un singur scop: asigurarea confortului fiecarui senator.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ieri ca cei 136 de colegi ai sai vor avea in curind cite o masina nou-nouta, Cielo sau Logan, pentru ca "vechile" Dacii SupeRNova au parcurs deja, in medie, 120.000 de kilometri si "nu mai prezinta siguranta". Senatul va deschide o licitatie publica pentru achizitionarea de autoturisme noi. Ofertele inscrise de secretarul general al Camerei superioare, Constantin Sava, in memorandumul inaintat Biroului Permanent, se refera la doua tipuri de masini Logan cu pret de achizitie intre 5.700 si 8.000 euro, si Cielo - 8.300 euro bucata. Bugetul alocat acestor achizitii insumeaza 43 de miliarde lei.

Unii senatori mai sint nemultumiti pentru ca plafonul de 250 de euro destinat inchirierii de spatii pentru birourile parlamentare din teritoriu este prea mic. Aristide Roibu (PSD) a cerut 400 de euro pentru a achita chiria unui spatiu de 70 de metri patrati in Birlad. "La Cluj sint chiriile mari", s-a plins si Gheorghe Funar (PRM), care a depus la Biroul Permanent oferte de inchiriere cu preturi cuprinse intre 350 si 800 de euro. "Nu putem accepta exceptii. Asta ar insemna sa operam pentru toti", a explicat presedintele Senatului, care a mentionat ca cererile de acest gen au fost respinse.

Nicolae Vacaroiu si-a propus sa faca ordine si intre "senatorii-chiriasi", 35-40 la numar. Pentru locuinta de serviciu, ei primesc din partea statului 23 de milioane lunar, reprezentind plata chiriei. Putini dintre adcestia aduc insa documente justificative care sa ateste ca intr-adevar platesc banii respectivi. "Nu e corect sa plateasca trei-patru milioane, iar restul sa foloseasca in alte scopuri", a anuntatat Vacaroiu, cerind "chiriasilor" sa aduca drept dovada contractele de inchiriere.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.