Magistratii harghiteni au dat, ieri, castig de cauza Prefecturii Harghita in procesul intentat Consiliului Local Gheorgheni pentru anularea hotararii de organizare a referendumului privind autonomia Tinutului Secuiesc, insa decizia poate fi atacata, transmite Mediafax. Cele doua parti s-au intalnit pentru prima oara in data de 19 ianuarie, dar Prefectura a cerut anularea procesului pe motiv ca nu a avut timp sa studieze o intampinare depusa prea tarziu de cei care reprezinta Consiliul Local Gheorgheni. Judecatorii instantei de contencios administrativ au dat, ieri, castig de cauza Prefecturii, care a cerut anularea hotararii pe motiv ca este ilegala.

Aceasta decizie poate fi atacata in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei. Reprezentantii Prefecturii Harghita spun ca aceste hotarari de organizare a referendumurilor pentru autonomie incalca Constitutia Romaniei, Legea administratiei si cea de organizare a referendumului. "Impartirea administrativ-teritoriala a tarii este consfintita de Constitutia Romaniei, iar probleme ca organizarea administratiei publice locale, a teritoriului, precum si regimul general privind autonomia locala sunt de interes national pentru care se organizeaza referendum national, si nu local", au precizat juristii Prefecturii Harghita. Alte cateva hotarari adoptate de consiliile locale din zona Gheorgheni au fost atacate de Prefectura, iar ulterior o parte din ele au fost anulate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.