Consiliul Superior al Magistraturii a luat in discutie, ieri, in prezenta ministrului justitiei, Monica Macovei, nota verificarilor preliminare facute in legatura cu modul in care a fost prelungit mandatul de arestare preventiva pe numele lui Ovidiu Tender, in noaptea de 30 spre 31 iulie, la Curtea de Apel Bucuresti. Sectia de Judecatori a decis, cu majoritate de voturi, sa trimita ancheta la Comisia de Disciplina a CSM pentru verificari suplimentare ale magistratilor de la Tribunalul Bucuresti care au respins prelungirea mandatului de arestare preventiva pe numele lui Tender.

"Demna de evidentiat este conduita avocatului Ponta Victor, parlamentar si jurist de profesie, care a fost departe de tinuta pe care ar fi trebuit sa i-o confere statutul de avocat si in acelasi timp de parlamentar. Prezenta sa in instanta a avut drept scop tergiversarea solutionarii dosarului, astfel incat instanta sa nu poata solutiona cauza in termenul prevazut de lege, si nu pentru a asigura apararea inculpatului", se arata in raportul CSM.

Sectia de Judecatori a constatat ca magistratii de la Tribunalul Bucuresti au solutionat in mod defectuos solicitarea procurorilor de a prelungi mandatul de arestare al lui Ovidiu Tender. Presedintele CSM, Iulian Galca, a acuzat faptul ca jurnalistii au pledat impotriva judecatorului Stan Mustata, presedintele completului de la Curtea de Apel, din noaptea in care Tender a fost mentinut in arest.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.