Lideri precum Radu Berceanu ori Adriean Videanu ale caror critici s-au facut auzite destul de raspicat n-au avut ieri curajul de a-si asuma propunerea de sanctionare a lui Cozmin Gusa, a Laviniei Sandru si a lui Aurelian Pavelescu. Astfel ca reprezentantii conducerii PD, intruniti ieri in cadrul Biroului Permanent National si apoi in Colegiul Director, s-au folosit de liderii organizatiilor de tineret, pusi sa propuna adoptarea deciziei de retragere a sprijinului politic pentru cei trei.

Propunerea a fost urmata si de aceea a excluderii contestatarilor din partid. Pentru a scuti organizatiile teritoriale care urmau sa valideze hotararea de ieri de presiuni inutile Gusa, Sandru si Pavelescu si-au anuntat la scurta vreme dupa aflarea deciziei forurilor de conducere demisia din PD. In replica, ei l-au acuzat pe Traian Basescu de lipsa de onoare si de faptul ca se afla in umbra deciziei Colegiului Director, catalogata drept "o replica a sistemului totalitar". Analistii politici sunt unanim de parere ca a fost o hotarare pripita a conducerii PD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.