Partidul Democrat este campion la racolarea de primari si consilieri, cu 24 de ore inaintea termenului-limita pana la care alesii locali pot sa-si aleaga formatiunea politica sub insemnele careia isi vor desfasura pe viitor activitatea.

Potrivit noului Statut al alesilor locali, dupa 11 august, cei care isi schimba partidul isi vor pierde mandatul obtinut la alegeri. Pe ultima suta de metri, zeci de edili si consilieri din toata tara s-au zbatut sa se inscrie in randurile uneia dintre formatiunile de guvernamant. Principalul beneficiar al afluxului de alesi locali este partidul condus de Emil Boc. La Iasi, de exemplu, in 2004, PD a castigat noua posturi de primar. Acum, are 28. In schimb, PSD a mai ramas cu doar 31 din 67, cati avea acum doi ani. La Vaslui, liberalii sunt cei care au dat lovitura si au inregimentat 16 noi primari. In 2004, PNL castigase in acest judet administrarea a doar trei localitati. Partidul Democrat filiala Timis inregistreaza acum 34 de primari, 17 fiind nou-veniti, din care 14 de la PSD.

"Majoritatea primarilor au venit impreuna cu consilierii locali, asa ca acum avem cu 74 de consilieri locali in plus fata de alegerile de acum doi ani", a declarat Dorel Borza, presedintele PD Timis. Filiala PSD Timis a fost insa aproape injumatatita de traseismul politic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.