Premierul Calin Popescu Tariceanu a reactionat, ieri, pentru prima oara, la recentele afirmatii ale omului de afaceri liberal Dinu Patriciu referitoare la necesitatea unei colaborari intre PNL si PSD.

El a declarat, pentru Mediafax, ca pozitia lui Patriciu nu reprezinta punctul de vedere al PNL, acesta fiind un simplu membru de partid. "Motivul pentru care el (Dinu Patriciu - n.r.) sau Valeriu Stoica nu se mai bucura de sustinerea partidului este tocmai aceasta pozitionare in favoarea PSD", a spus Tariceanu. El a cerut democratilor sa adopte aceeasi tactica a marginalizarii si a desolidarizarii fata de liderii care, prin declaratii similare celor ale lui Dinu Patriciu, lanseaza, de la un nivel politic mai inalt, ideea retragerii din Alianta si a constituirii unei noi majoritati cu ajutorul PSD. "Din pacate, nu am sesizat la Partidul Democrat o delimitare de aceste declaratii, ceea ce imi ridica anumite semne de intrebare", a spus Tariceanu.

El a dat asigurari ca formatiunea pe care o conduce nu va initia nicio actiune de separare de partenerii de la PD. "Mesajul meu e foarte clar catre colegii din PD: nu PNL va fi acela care va face cel mai mic gest de rupere a Aliantei. PNL nu va trada Alianta si sper ca nici PD sa nu o faca", a declarat, pentru Mediafax, primul-ministru. El a aratat ca functionarea Aliantei este perturbata uneori de declaratii contradictorii sau de concurenta pentru imagine si a amintit ca nivelul calitatii vietii dupa aderarea Romaniei la UE va depinde de modul in care autoritatile vor colabora pentru a elabora proiecte viabile de modernizare a infrastructurii in diferite domenii, finantate prin fonduri europene.

Patriciu nu se lasa

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a reluat, luni seara, la o emisiune tv, tema aliantei dintre PNL si PSD, aratand ca face un serviciu conducerii partidului cand pledeaza pentru aceasta idee. "Eu consider ca le fac un mare serviciu, pentru ca, altfel, se aliaza PSD cu PD, mai devreme sau mai tarziu", a explicat Patriciu.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.