Tarile UE au guverne cu mai putin de 20 de ministere, si agentii independente, iar in Romania este necesara reechilibrarea sistemului de guvernare, a afirmat purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. Din punctul de vedere al social-democratilor exista doua variante: organizarea de alegeri anticipate, in urmatoarele trei luni, sau constituirea unei noi scheme de conducere a Romaniei, care sa fie constituita din formatiuni politice care sa promoveze interesul national, a spus Diaconescu.

"Exista o competitie privind delimitarile publice intre gruparile partidelor aflate la guvernare. Instabilitatea coalitiei de guvernare este inevitabila, iar Romania, in acest moment, nu mai este guvernata. In opinia mea, este necesara reechilibrarea sistemului de guvernare din Romania, prin identificarea unei formule politice viabile", a sustinut Cristian Diaconescu. El a subliniat necesitatea ca Romania sa progreseze in procesul de pre-aderare, iar acest lucru este posibil doar printr-un consens in privinta mecanismului de guvernare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.