Premierul Adrian Nastase incearca sa-si imbunatateasca imaginea, in plina campanie electorala, folosindu-se de donatiile unei fundatii libaneze. Nastase s-a laudat ieri, in fata camerelor de luat vederi, cu cele 3.000 de calculatoare oferite guvernului roman de Fundatia Hariri, apartinind fostului premier libanez. Primul-ministru a chemat presa si a adus in curtea Palatului Victoriei aproximativ 100 dintre cele 1.000 de computere care urmau sa plece ieri spre unele autoritati locale, pentru a fi distribuite in 160 de scoli din mediul rural. Celelalte 2.000 de calculatoare vor fi trimise scolilor din tara in urmatoarele doua saptamini, a promis Nastase.

Cele noua autovehicule in care se aflau computerele au demarat din curtea guvernului, dupa discursul primului-ministru. TIR-urile cu celelalte 900 de computere asteptau la intrarea in Bucuresti. Oficialii executivului au anuntat ca "plecarea convoiului cu calculatoare spre scolile rurale - donatia Fundatiei Hariri" este o actiune "in cadrul programului de informatizare a invatamintului". Acesta face parte din programul de guvernare, adica din lista promisiunilor cu care PSD a cistigat acum patru ani alegerile. Nastase sustine ca actiunea sa de ieri nu are iz electoral: "Este un element de campanie electorala, dar pentru 2012 pentru ca elevii acum nu voteaza". Fundatia Hariri, apartinind fostului premier libanez Rafic Hariri, s-a ocupat, in cei 19 ani de activitate, doar de scolarizarea tinerilor libanezi in institutii de invatamint din Vest, potrivit informatiilor pe care le prezinta pe site.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.