Organizarea de alegeri anticipate nu constituie o prioritate a PD, a declarat ieri, la finalul sedintei Biroului Permanent National al formatiunii, liderul Emil Boc.
"E o tema pe care nu am discutat-o si nu constituite prioritatea zilei si a momentului. Suntem preocupati de programul de guvernare si promisiunile electorale. Nu avem probleme cu acest context favorabil sau nefavorabil pentru anticipate. Oamenii ne vor judeca nu dupa scenariile pentru anticipate, ci dupa ceea ce am promis si am facut", a afirmat presedintele PD. Emil Boc a afirmat ca PD nu face un secret din faptul ca in 2005 a dorit alegeri anticipate, insa, acestea nu au fost posibile pentru ca partenerii liberali nu au fost de acord. "Daca, la un moment dat, va exista un moment prielnic pentru ca aceste alegeri anticipate sa fie realizate, evident si in concordanta si cu alte persoane si cu alti factori, pentru ca singuri nu le putem genera, vom participa cu mare placere la alegeri anticipate. Daca nu, ne vom duce mai departe mandatul guvernamental de a respecta ceea ce ne-am asumat prin promisiunile electorale si prin programul de guvernare", a spus liderul democrat.

El a subliniat ca acum nu este posibila organizarea de anticipate, pentru ca prioritara este aderarea la Uniunea Europeana. Intrebat daca liderilor democrati care s-au pronuntat public pentru anticipate, cum ar fi Blaga, Oltean sau Berceanu, li se va cere sa nu mai faca declaratii pe aceasta tema, presedintele PD a spus: "Libertatea de exprimare este garantata in PD".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.