PD forteaza preluarea initiativei in chestiunile divergente din Alianta, respingind demersul la CNSAS al PNL si presindu-i pe liberali sa restructureze Guvernul.

Apelul PNL adresat tuturor partidelor politice de a cere CNSAS verificarea politicienilor fiecarei formatiuni nu este agreat de partenerii de Alianta. Ieri, presedintele executiv Adriean Videanu a explicat de ce PD nu va face la fel: "Acest demers este un joc de imagine, pentru ca PD considera ca CNSAS n-are nevoie de nici un fel de impulsuri politice si nici de blocaje". Videanu a mai aratat ca o afluenta de sute de mii de cereri de verificari nu ar face decit sa impiedice activitatea Colegiului. Numarul doi din PD a mentionat ca legislatia privind accesul la propriul dosar este foarte explicita si are prevederi clare pentru categoriile de persoane care intra sub incidenta ei. "CNSAS are toate mijloacele la indemina, important este sa-si faca treaba", a conchis Videanu, care a adaugat ca problema legata de solicitarile adresate CNSAS ar fi trebuit discutata mai intii in cadrul Aliantei.

PNL se da exemplu

Seful departamentului de comunicare al PNL, deputatul George Scutaru, nu a parut alarmat de pozitia democratilor. "Nu este vorba despre un exercitiu de imagine. PNL a vrut sa dea un exemplu. Depinde de fiecare partid daca vrea sau nu sa urmeze acest exemplu. Mai devreme sau mai tirziu, toti politicieni vor fi verificati. Noi vrem ca acest lucru sa se intimple mai repede", a precizat Scutaru. El a mai mentionat ca liberalii chiar aveau obligatia sa aiba initiativa la CNSAS, deoarece "totul se incadreaza intr-un proiect politic amplu, initiat de noi, de reforma a clasei politice, si care a demarat cu modificarea Legii CNSAS".

UDMR se da curat

Conservatorii sustin demersul PNL, dar nu vor trimite o delegatie la CNSAS. "Un gest similar cu cel al PNL ar fi desuet, nu dorim sa cadem in derizoriu", a declarat purtatorul de cuvint, Bogdan Ciuca, acesta mentionind ca Birourile Permanente ale Parlamentului "ar trebui sa decida reformarea clasei politice si curatirea sectorului parlamentar".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.