Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, ieri, la Tirgu Mures, ca serviciile secrete nu trebuie politizate, iar functiile de conducere din servicii nu trebuie impartite intre partidele aflate la guvernare, transmite Mediafax.

Marko a spus ca exista institutii ce nu trebuie politizate, iar printre acestea se afla si serviciile secrete. Cu toate acestea, Marko Bela considera oportuna prezenta unui reprezentant al minoritatilor in structurile serviciilor secrete."Ar fi benefic daca in conducerea serviciilor ar exista un reprezentant al minoritatilor sau un reprezentant al comunitatii maghiare", a spus Marko Bela.

Primele proiecte si propuneri ale partidelor politice, legate de organizarea serviciilor secrete, vor fi discutate incepind de saptamina viitoare.

"Exista mai multe proiecte ale partidelor din coalitie, dar si un proiect cadru elaborat de secretariatul general al Guvernului. Vom lectura aceste propuneri incepind de saptamina viitoare", a afirmat liderul UDMR.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.