PNTCD se indoieste de sinceritatea gestului liberalilor de a depune o cerere la CNSAS pentru verificarea unor persoane din cadrul propriului partid, se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii ieri.

Faptul ca o delegatie formata din lideri liberali a depus, joi, la CNSAS, o cerere de verificare a unor liberali care detin functii publice ii face pe taranisti sa creada ca este vorba doar despre un exercitiu de imagine.

PPCD (PNTCD) considera ca liberalii actioneaza asa pentru "platirea unor polite intre membri". Convingerea asupra acestui fapt le este intarita de faptul ca sunt vizati Theodor Stolojan si Mona Musca, adversari ai actualei conduceri PNL.

Taranistii au intocmit o lista prin care combat "bunele intentii" ale gestului liberalilor, prezentand "inconsecventa in abordarea acestui subiect".

Ei acuza PNL de contribuire la blocarea legii lustratiei, initiata de regretatul deputat PNTCD George Serban, in mandatul 1996-2000. Mai mult decat atat, acestia si-au exprimat indignarea fata de functiile onorifice ocupate de "persoane colaboratoare ale securitatii", facand referire directa la presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus.

Printre reprosuri se mai numara "intelegerile pre-electorale, electorale si post-electorale cu PSD, inainte si dupa 2000" si initierea unui "proiect schiop", de inlocuire a Legii "George Serban".

Indoielile cu privire la gestul liberalilor vin si din faptul ca printre initiatorii proiectului "schiop" se afla Mona Musca si Eugen Nicolaescu. "Reamintim opiniei publice ca Eugen Nicolaescu este audiat de CNSAS, la fel ca si Titus Gheorghiof, alt lider al PNL. Eugen Nicolaescu a fost unul dintre "promovatii" lui Theodor Stolojan. Culmea este ca si liderul PIN, Cozmin Gusa, are un proiect Antinomenclatura si isi da cu parerea despre vechiul sistem, desi este de notorietate vechea relatie pe care a avut-o cu generalul Iulian Vlad, iar in propria cariera profesionala a evoluat pe la trusturile lui Dan Voiculescu", se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.