Institutul pentru Politici Publice (IPP) avertizeaza, printr-un comunicat de presa, ca legea pentru stoparea migratiei politice e folosita abuziv de "baronii locali".

IPP a constatat aparitia primelor efecte contrare spiritului legii la doar o luna de la intrarea in vigoare a mult-disputatei legi de modificare a Statutului alesilor locali, in sensul interzicerii migratiei intre partidele politice.

Aceste efecte constau in faptul ca, in tara, baronii politici locali au inceput sa-i ameninte cu excluderea din partid pe aceia care nu se supun controlului politic.

Este dat ca exemplu cazul consilierului local Constantin Cotarcea, suspendat din functie la inceputul acestei saptamani printr-o hotarare a Consiliului Local Drobeta-Turnu Severin, pentru declaratia de apartenenta politica.

IPP pune accentul pe gravitatea data de toleranta cu care autoritatile insarcinate sa verifice aplicarea legii trateaza aceste abuzuri.

In comunicatul remis redactiei noastre se arata ca Institutul pentru Politici Publice a transmis ieri o sesizare prefectului judetului Mehedinti, solicitandu-i sa ia prompt masurile care se impun si sa asigure respectarea legii in judet.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.