Serviciile secrete ungare au negat acuzatiile deputatului PC, Petru Calian, potrivit carora adjunctul directorului Oficiului pentru Siguranta Nationala din Ungaria s-ar fi intalnit zilele trecute cu presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), episcopul reformat Laszlo Tokes, pentru a pune la cale obtinerea diferitelor forme de autonomie a ungurilor transilvaneni.

"Adjunctul directorului nu s-a intalnit nici la Tarnita, nici in vreo alta locatie cu Laszlo Tokes", a declarat purtatorul de cuvant al Oficiului pentru Siguranta Nationala de la Budapesta, Peter Vajda, citat de cotidianul Uj Magyar Szo.

Inainte sa se inscrie in PC, Petru Calian a fost membru al Partidului Romania Mare, formatiune pe listele careia a intrat in parlament, iar anterior a detinut, pentru cativa ani, functia de redactor-sef la un ziar din Cluj-Napoca, unde a publicat numeroase articole antimaghiare.

Deputatul de Cluj al PC a spus ca adjunctul directorului Oficiului pentru Siguranta Nationala din Ungaria s-ar fi intalnit la sfarsitul saptamanii trecute, in apropierea orasului Cluj-Napoca, cu Laszlo Tokes pentru a pune la punct un plan antiromanesc, cu privire la autonomia maghiarilor din Ardeal. Potrivit politicianului, agentiile straine secrete profita de demisiile sefilor serviciilor secrete romanesti pentru a-si pune in practica unele planuri legate de autonomie.

"Pe acest fond al problemelor legate de siguranta nationala, Romania are mari probleme. In momentul in care, in Romania, sefii de servicii secrete si-au dat demisia, serviciile secrete din alte state si in special din Ungaria lucreaza en-gros", a afirmat Calian. "Acest Tokes ar trebui expulzat din tara pentru tampeniile pe care le face, in sensul ca doreste autonomia. Nu mai lipseste decat acea patura de cetateni maghiari care sa treaca la acte de terorism", a avertizat deputatul conservator, care a adaugat ca trebuie numiti noi sefi la serviciile secrete in cel mai scurt timp.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.