Liberalii au anuntat ca ar sustine nominalizarea, in aceste posturi, a unor persoane din randul societatii civile. Potrivit presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban, conducerea acestui partid asteapta pana joi un raspuns la acest ultimatum.

"Asteptam ca cererile de eliberare din functie sa fie trimise parlamentului si, de asemenea, sa trimita parlamentului propunerile cu cele doua noi numiri cat mai repede cu putinta, in baza Constitutiei si a legilor in vigoare", a precizat Orban. In paralel, Comitetul Executiv al PNL si-a mandatat parlamentarii "sa marseze" pentru finalizarea cat mai rapida a acestui proces. Cererea liberala vine dupa ce birourile permanente ale parlamentului au votat ca Radu Timofte si Gheorghe Fulga sa fie considerati inca in functie pana cand cererile lor de demisie vor fi aprobate de catre plenul legislativului.

Controlul civil, preferat celui politic

Orban a subliniat ca partidul sau nu este implicat in procesul de numire a noilor sefi ai serviciilor secrete, insa pledeaza pentru selectarea in aceste posturi a unor persoane provenind din societatea civila, "pentru exercitarea unui control real asupra serviciilor de informatii".