Eventualitatea trimiterii de trupe in Liban a declansat pe scena politica romaneasca o avalansa de declaratii.

Dupa ce l-au condamnat pe presedintele Traian Basescu atunci cand a facut o oferta in acest sens in vizita din SUA, acum a venit randul ministrului Teodor Atanasiu. Declaratia ministrului Apararii i-a luat prin surprindere chiar si pe colegii de partid ai demnitarului.

PNL sprijina in continuare retragerea trupelor romanesti din Irak si neimplicarea cu noi forte militare in sudul Libanului, a declarat ieri liberalul Ludovic Orban, in ciuda declaratiilor ministrului apararii. Cu o zi inainte, ministrul Teodor Atanasiu a declarat ca este gata sa trimita trupe in Liban, dar numai sub un mandat ONU.

"Consecventa" liberala

Orban a declarat ca pozitia partidului sau este clara, "de retragere a trupelor romanesti din Irak, de a privi cu maximum de circumspectie implicarea trupelor in alte zone de conflict".

"Punem carul inaintea boilor", a comentat Orban, care a adaugat ca problema interventiei internationale in Liban nu a fost inca stabilita in forurile internationale. "Declaratiile presedintelui Traian Basescu n-au fost cerute de Bush sau de secretarul general al ONU", a adaugat liberalul, cu privire la afirmatiile sefului statului, potrivit carora Romania ar putea sa trimita trupe in zona de conflict, dar doar daca va exista o rezolutie ONU in acest sens.

Desi este evident ca PD sustine punctul de vedere al presedintelui Traian Basescu, democratii critica inconsecventa in declaratii a ministrului Teodor Atanasiu.
Senatorul conservator Sabin Cutas a declarat ca nu intelege pozitia ministrului apararii in contextul actual iar vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, este de parere ca declaratia ministrului Apararii a fost un gest nechibzuit. Vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely crede ca este un moment nepotrivit pentru a lua decizii in acest sens.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.