Lista ministrilor carora social-democratii le-au cerut public demisia s-a imbogatit ieri cu cei mai de marca - dupa cum sustin democratii - ministri ai PD, Vasile Blaga si Monica Macovei. Din cauza ca acestia au administrat defectuos criza Omar Hayssam, deputatul PSD Eugen Nicolicea le-a cerut sa plece din executiv. Daca ministrului justitiei, Monica Macovei, pesedistii i-au gasit un singur nod in papura, pe ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, acestia il acuza de foarte multe hibe.

Suparat ca Macovei nu i-a trecut un amendament la Codul de procedura penala, Nicolicea a incercat sa-i demonstreze ministrului justitiei ca propunerea sa ar fi fost folositoare pentru ca i-ar fi putut sanctiona disciplinar pe judecatorii responsabili de cazul Hayssam. Amendamentul sustinut de Nicolicea si respins cu vehementa de Macovei prevedea ca, in cazul in care judecatorii incalca prevederile CPP, acestia sa fie sanctionati pentru abatere disciplinara.

Referitor la Vasile Blaga, Nicolicea a sustinut ca acesta se face vinovat de lipsa de securizare a frontierelor. "Daca frontierele sunt svaiter si domnul Blaga conduce MAI, atunci riscam sa atragem clauzele de salvgardare pentru ca vom fi frontiera pentru UE. Blaga ar trebui sa-l demita pe seful Politiei de Frontiera, iar apoi sa-si dea demisia", a spus pesedistul. Nemultumirea cea mai mare a lui Nicolicea a fost insa legata de modul in care democratii interpreteaza prevederile legislative privind alesii locali. Acuzandu-i pe reprezentantii PD ca racoleaza primari ai PSD, pentru ca ulterior sa le impuna sa nu plece din partid ca sa nu-si piarda functia, acesta a sustinut ca Blaga, prin oamenii sai, incearca sa dea interpretari legii dupa cum ii convine. "Secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor Mircea Toader a interpretat Legea 249 privind statutul alesilor locali astfel incat a produs o bulversare extraordinara", a adaugat reprezentantul PSD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.