"Am ales, sau au ales unii, noi nu, un capitan de vapor sa conduca Romania. El a ales un motociclist sa conduca Guvernul Romaniei. Si ce a rezultat? Va spun eu ce a rezultat: o hidrobicicleta!", a declarat miercuri presedintele PSD, Mircea Geoana.

Prezent la alegerile organizatiei PSD Bucuresti, Mircea Geoana nu a scapat nici de aceasta data ocazia de a critica guvernarea portocalie. In acest context, liderul PSD a declarat ca "principalul responsabil" pentru disparitia din tara a sirianului Omar Hayssam este Traian Basescu, intrucat acesta "a gestionat criza ostaticilor" si avea obligatia sa se asigure ca institutiile implicate functioneaza.

"Principalul responsabil este presedintele statului, care a gestionat criza ostaticilor si care avea obligatia sa se asigure ca institutiile functioneaza, alaturi de Monica Macovei si Vasile Blaga", a afirmat Geoana. Totodata, liderul PSD a criticat aspru relatia tensionata dintre cele doua palate, dand ca exemplu in acest sens propunerea liberalilor de retragere a trupelor romanesti din Irak, care a starnit, cu cateva saptamani in urma, un adevarat "razboi" intre Palatul Victoria si Cotroceni. "Niciodata n-am fost intr-o situatie mai penibila in care unul trage hais si altul cea", a spus Geoana.

Oprescu: "Au existat lideri ai PSD care uitasera sa intinda mana oamenilor"

Pe de alta parte, insa, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, intr-o emisiune televizata, ca au existat lideri ai partidului "care uitasera sa intinda mana oamenilor si care isi pierdusera simtul realitatii". "Sunt oameni care isi pierdusera simtul realitatii, care nici nu mai stiau sa dea mana. Sunt oameni care au pupat condurul ani de zile, dar tocmai acestia nu mai raspund astazi la telefon si a venit momentul declicului cand li s-a spus clar in fata: <>. Probabil ca asa vom fi condamnati si noi daca nu vom face ce trebuie", a afirmat Oprescu. El a recunoscut ca au existat frictiuni in PSD, dar ca lucrurile "s-au mai linistit" dupa autosuspendarea lui Adrian Nastase. Totusi, spune Oprescu, "exista unii care au visat noaptea ca sunt guru si au inceput sa-i aminteasca lui Geoana ca l-au sprijinit".

Vanghelie:"unde ma va pune partidul, acolo ma voi duce"

"Nu ati avut curaj, eu va rog sa spuneti lucrurilor pe nume, pentru ca aceasta este singura sansa sa castigam", a afirmat, in cadrul conferintei extraordinare a organizatiei PSD Bucuresti, presedintele executiv al filialei, Marian Vanghelie, facand un bilant pro si contra al activitatii organizatiei. "Curajul", "increderea" si "respectul" au fost cele trei valori pe care Vanghelie le-a propus sa devina capitale in activitatea viitoare nu numai a organizatiei Bucuresti, ci si in cea a partidului.

"Cine nu crede in aceste valori si nu este onest, il dam afara!", a exclamat primarul sectorului 5. In final, Vanghelie a precizat ca "acolo unde il va dori partidul, acolo se va duce" si a anuntat ca vrea sa desfiinteze conducerile PSD de sector, pentru a avea o singura echipa de "tineri vigurosi care sa arate ca PSD este singura alternativa pentru Bucuresti".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.