Pesedistii bucuresteni si-au ales ieri noul presedinte al organizatiei. Astfel a fost pus capat provizoratului la conducerea PSD-Bucuresti, inceput o data cu autosuspendarea din functie din martie a lui Dan Ioan Popescu.

Singurul candidat la conducerea filialei a fost Sorin Oprescu, cel care a asigurat interimatul pana acum. Desi presedintele executiv, Marian Vanghelie, era ales statutar inca de acum trei luni, primarul de la sectorul 5 a cerut reconfirmarea in functie de catre Conferinta municipala. Vanghelie a cerut includerea pe ordinea de zi si a alegerii presedintelui executiv.

"Am facut aceasta solicitare pentru ca mi se pare corect sa fiu ales de catre membrii de partid si nu de catre liderii acestuia din Consiliu. S-a speculat pe marginea faptului ca eu sunt omul lui Geoana sau al lui Sorin Oprescu si ca am tras sfori ca sa ajung pe aceasta functie. Ei bine, tocmai de aceea am solicitat un nou vot. Daca membrii Conferintei nu ma voteaza, imi voi da demisia din functia de presedinte executiv", a explicat Vanghelie.

Clarificarea situatiei din PSD Bucuresti a fost posibila in urma anuntului lui D.I. Popescu ca nu va mai candida pentru un nou mandat.

La reuniunea Consiliului Executiv de marti, DIP a fost convins sa renunte de bunavoie la functie altfel incat sa nu fie necesara vacantarea functiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.