Paraschiva Szilagy, verisoara pe care liderul conservator, Dan Voiculescu, a adus-o din Germania pentru a-i sustine nevinovatia, a fost audiata de Colegiul CNSAS. Verisoara s-a dus de bunavoie la sediul Consiliului, unde a incercat sa-i convinga pe membrii Colegiului ca nu a suferit nicicum de pe urma varului sau, Felix.

Sfatul verisoarei: CNSAS sa arda dosarele!

Cum decizia prin care CNSAS l-a gasit pe Voiculescu vinovat de colaborare cu Securitatea se baza si pe unele informari ale acestuia legate de rudele sale din strainatate, Paraschiva Szilagy s-a reintors in tara pentru a sustine contrariul. Verisoara a povestit ca Felix a scris in nota ca ea este plecata cu sotul, ca nu ii cunoaste domiciliul, cum nu i l-a cunoscut nimeni.

"Asta nu consider ca a fost o paraciune, a fost o informatie care s-a cerut", si-a aparat ea varul. Pentru Paraschiva Szilagy, lucrurile sunt clare: informarea pe care a dat-o varul ei se adresa directorului Vitrocim, nu Securitatii, la un an de la plecarea ei in Germania. In plus, verisoara a mai propus CNSAS sa dea dovada de intelepciune si sa arda toate dosarele de prin arhive. "Si la noi, in Germania, s-au sigilat toate actele. O viata noua se incepe cu noul, nu cu vechiul", a mai sfatuit ruda lui Felix.

Andon se bate cu CNSAS

De data aceasta, avocatul lui Voiculescu, Sergiu Andon, nu a mai fost dat afara din sediul CNSAS, el fiind insotitorul verisoarei. Daca la ultima sedinta a Colegiului la care a intentionat sa participe Andon a fost acuzat ca a dat buzna, acum el a ramas cu demnitatea nepatata. Insa la fel de indignat ca de fiecare data cand vine vorba despre cazul lui Voiculescu, Andon a caracterizat decizia Colegiului ca fiind "o concluzie gresita" si "un verdict neintemeiat".

Oricum, aparatorul lui Felix a anuntat ca prezenta liderului PC la audierea programata pentru maine nu este tocmai sigura, in conditiile in care CNSAS nu prea da semne ca ar vrea sa indeplineasca toate doleantele conservatorilor. Mai exact, daca nu va avea aparator, daca nu va primi copiile video ale sedintei in care a fost audiat prima data si daca Mircea Dinescu nu va fi recuzat din Colegiu, Felix nu participa la audiere!

In replica, membrul CNSAS pe care Voiculescu nu il vrea in niciun chip la audiere a promis sa fie prezent la sedinta de maine si sa astepte "pana noaptea, tarziu" ca Felix sa-si faca aparitia. Chiar daca pentru Dinescu marturia verisoarei este minora in cazul lui Voiculescu, el a caracterizat-o pe ruda din Germania a lui Felix ca fiind "o doamna foarte simpatica", ce ar vrea sa investeasca intr-o fabrica de tevi in Romania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.