Administratia prezidentiala a decis sa nu mai organizeze deplasarea jurnalistilor la actiunile lui Traian Basescu din strainatate, pentru ca presa a semnalat organizarea deplorabila a vizitelor de la Auschwitz si Londra.

IntrucIt presa s-a plins de organizarea sub orice critica a vizitelor presedintelui Basescu la Auschwitz si la Londra, Presedintia a decis sa nu mai organizeze deloc pe viitor deplasarile jurnalistilor in strainatate. De acum inainte, ziaristii care vor sa-l insoteasca pe Basescu in vizitele externe vor trebui sa se ocupe singuri de aranjamentele pentru deplasare in tara respectiva, cazare si transport pe teritoriul tarii, a anuntat ieri purtatorul de cuvint al sefului statului, Adriana Saftoiu. Saftoiu a precizat ca in vizitele pe care le-a facut presedintele in strainatate s-a constatat "un deficit de organizare" si pentru evitarea repetarii acestor situatii, Presedintia nu se va mai ocupa decit de acreditarea jurnalistilor la actiunile lui Traian Basescu din afara tarii. Pina in prezent, Cotrocenii asigurau doar transportul presei in tarile vizitate de seful statului.

Cheltuielile pentru transportul intern si cazare erau suportate de redactii, rezervarile fiind facute insa tot de Presedintie. Ziarul "Cotidianul" a semnalat, dupa recenta vizita a presedintelui la Londra, lipsa facilitatilor de transmisie a articolelor si fotografiilor pentru presa, costul exorbitant al transportului intern, incompetenta angajatilor Ambasadei romane, dezorganizarea deplasarii presedintelui si presei la actiuni, conditiile de Ev Mediu in care opereaza Institutul Cultural Roman din Londra. Din cauza aceleiasi dezorganizari, la Auschwitz ziaristii au fost plimbati aiurea timp de o ora de functionarii ambasadei, la -10 grade Celsius.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.