REGRUPARE. Fostul premier Petre Roman a reusit sa adune ieri, la sarbatorirea a 60 de ani, toate marile figuri ale preluarii puterii din mainile familiei Ceausescu, in 1990.

Daca cineva ar fi adunat ieri persoanele venite la Casa oamenilor de Stiinta sa-i ureze "La Multi Ani!" lui Petre Roman ar fi reusit sa refaca aproape complet conducerea de partid si de stat din ianuarie 1990. Alaturi de fosti ministri si eminente cenusii cum ar fi fostul vice premier Anton Vatasescu sau fostul ministru de interne Doru- Viorel Ursu, s-au aflat insa si puternicii zilei: ministrul de Interne Vasile Blaga, ministrul de Finante Sebastian Vladescu si cel de Externe Mihai Ungureanu. De la reuniunea FSN a lipsit doar Traian Basescu, prea ocupat cu serviciile secrete ca sa mai apuce sa-i spuna sarbatoritului: "Petrica, esti cel mai bun!".

Fostul ministru al Apararii Victor Athanasie Stanculescu si-a scos intre timp piciorul din ghips si a putut sa vina la petrecere

Cei trei care au speriat Vestul: Petre Roman, fost premier, Adrian Nastase, fost ministru de Externe, si Ion Iliescu, fostul presedinte, supraveghindu-i pe amandoi

Amiralul Cico Dumitrescu i-a adus cadou un ac de cravata

Gelu Voican Voiculescu cauta prin mapa hartii despre cei prezenti

Silviu Brucan, eminenta cenusie in 1990, a aparut printre primii

Dumitru Mazilu, al carui Forum Civic a rivalizat cu Frontul Salvarii Nationale al lui Iliescu, il saruta pe aniversat


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.