Consilierul prezidential Theodor Stolojan il acuza pe premierul Calin Popescu Tariceanu de inconsecventa si nepasare, lucruri care, in opinia sa, ar putea compromite imaginea Partidul National Liberal. "Eu cred ca activitatea guvernamentala, in special a domnului Tariceanu, conduce la pierderea de credibilitate a PNL, prin inconsecventele si neimplicarea de care da dovada", a declarat, la Onesti, Theodor Stolojan.

Fostul lider al PNL spune ca ultima dovada de neimplicare din partea premierului este criza din Liban.

"Presedintele era in concediu la mare si a vazut toata dezordinea creata. Toata responsabilitatea era lasata pe ministrul de Externe, care nu a putut rezolva problema. Atunci, sigur ca presedintele a trebuit sa-si intrerupa concediul si sa preia conducerea operatiunilor. Acesta este un exemplu de a avea abilitatea de a interveni la momentul potrivit. Este o abilitate pe care Tariceanu nu o are", a afirmat Stolojan. Consilierul prezidential a mai spus ca in ceea ce priveste neimplicarea "exista o mie de exemple" pe care le poate da in cazul premierului Tariceanu.

Printre acestea el a mentionat reactia lenta a premierului la inundatiile din Transilvania, din vara lui 2005, greva profesorilor si gestionarea crizei gripei aviare.

"Toate aceste exemple de neimplicare se cuantifica la PNL", a subliniat Stolojan. Fostul presedinte al PNL a mai atras atentia ca partidul a pierdut imagine si din cauza inconsecventelor premierului, facand referiri la decizia lui Tariceanu de a nu mai convoca alegeri anticipate, lupta anticoruptie sau interventia in justitie in cazul Dinu Patriciu.

Nici o Sansa in fata lui Basescu...

Teodor Stolojan a declarat, la intalnirea cu membrii Biroului Executiv al organizatiei PNL Bacau, ca "Tariceanu nu are nici o sansa in fata lui Basescu". El a facut referiri si la functionarea Aliantei D.A., spunand ca relatiile dintre PNL si PD au inceput sa se raceasca dupa ce premierul a renuntat la ideea alegerilor anticipate. "Refacerea comunicarii in Alianta, dar si intre Tariceanu si Traian Basescu, este foarte greu de realizat, iar sansele depind foarte mult de premier. Cert este ca lucrurile evolueaza prost acum, iar cel care pierde este PNL", a spus Stolojan, care a opinat ca premierul va continua sa faca greseli politice.

"Va gresi fiindca se afla sub presiune", a precizat Stolojan.

Fostul presedinte al PNL a mai spus ca una dintre ultimele greseli ale lui Tariceanu a fost declaratia privind retragerea militarilor romani din Irak.
In ceea e priveste apelul lansat alaturi de Mona Musca si Valeriu Stoica, Theodor Stolojan a declarat ca asteapta de la conducerea PNL "un raspuns corect si decent". El a precizat ca pana cand conducerea PNL nu va da acest raspuns nici el si nici Mona Musca sau Valeriu Stoica nu vor mai face nici un fel de declaratii pe tema situatiei din interiorul partidului. "Nu doresc sa comentez declaratiile pe care le fac membrii sau filialele PNL fata de apelul nostru. Asteptam un raspuns clar si decent de la conducerea PNL. In functie de raspuns vom decide ce vom face pe viitor", a precizat Stolojan. Acesta a mai spus ca va face mai multe consultari cu membrii PNL din teritoriu pentru a le spune membrilor de partid, prin viu grai, lucrurile spuse in apel.

"Dand acest apel mi se pare corect sa nu mai comentam, indiferent daca reactiile ne pot deranja sau nu", a mai spus Stolojan, care a adaugat ca va respecta acest "silentio stampa" pana la 1 septembrie.

"Dupa 1 ianuarie 2007 totul este posibil. Inclusiv dezmembrarea instantanee a Aliantei, inclusiv alegeri anticipate, dar si varianta ca Alianta sa se taraie pana la alegerile din 2008", a mai spus fostul lider al PNL.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.