Fostul premier ar vrea ca presedintele Traian Basescu sa coordoneze un dialog intre partidele politice menit sa lanseze "un proiect national al Romaniei care sa priveasca integrarea in realitate" si sa puna capat disputelor care impiedica o guvernare eficienta.

Intrebat de reporterul Mediafax daca ar fi dispus la un dialog cu cel care l-a inlocuit la sefia PD, Roman a raspuns: "Sigur ca as fi de acord, fiindca un asemenea proiect, cu cat este mai consensual, cu atat are sanse mai mari. Am realizat in viata cateva momente de consens, cat si de ruptura, ca sa stiu cat de pozitiv este rezultatul consensului si cat de negativ este rezultatul rupturii".

Dupa ce s-a impacat cu Ion Iliescu, Petre Roman vrea sa se reconcilieze si cu celalalt mare adversar al sau din cariera politica, actualul sef al statului.
Roman mai spera inca in constituirea Polului Social ca alternativa de stanga, dar reproseaza conducerii PSD blocarea acestui proiect.

"Aceasta alternativa n-a reusit inca din cauza opozitiei PSD. Ea ar fi putut sa ralieze foarte mari sperante in primul rand pentru ca avea un program legat de urgentele tarii.

Acest proiect national este facut pentru a realiza marile beneficii ale integrarii", a spus Roman.
Insa Polul Social trebuie facut, iar Roman spera ca PSD isi va rezolva propriile probleme si va fi deschis unei forme de colaborare cu celelalte forte de stanga din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.