Radicalii maghiari incheie, in aceasta luna, actiunea de strangere a semnaturilor pentru inregistrarea unui partid politic. Presedintele Uniunii Civice Maghiare Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, sustine ca din cele 25.000 de semnaturi necesare, majoritatea au fost adunate si cel tarziu pana la sfarsitul lunii iulie vor fi stranse toate pentru ca partidul sa poata fi inregistrat la tribunal pana cand vor avea loc alegeri locale la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit declaratiilor lui Gazda, reprezentantii UCM au finalizat actiunea de strangere a semnaturilor si in judete unde nu traiesc maghiari, cum ar fi Dolj (1.000 de semnaturi), Iasi sau Gorj (800), mai fiind nevoie de semnaturi din judetele Maramures si Brasov, precum si din Capitala. UCM a inceput strangerea de semnaturi la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut. Noul partid se doreste a fi o alternativa la UDMR, iar principalul obiectiv al acestei formatiuni politice este castigarea autonomiei Tinutului Secuiesc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.