Liderul PRM, Vadim Tudor, a remis ieri presei un comunicat in care prezinta o asa-zisa cronologie a colaborarii lui Mircea Dinescu cu Securitatea, acesta fiind, potrivit lui Vadim, mai intii informator si apoi ofiter acoperit al fostei politii politice. Intre altele, Vadim afirma ca Dinescu l-a turnat la Securitate inclusiv pe marele artist Radu Beligan, despre care ar fi spus, la vremea respectiva, ca are informatii ca ar fi ramas in Belgia, informatie dovedita eronata ulterior. Contactat ieri de noi, Radu Beligan s-a aratat surprins si neincrezator, pentru ca, a spus el zimbind, "Dinescu mi-a aratat intotdeauna o violenta simpatie". Actorul a afirmat ca a fost tinta unui numar imens de note informative catre Securitate, dar ca nu a avut niciodata probleme, "pentru ca toate informatiile erau false.

Se spunea ba ca sint toata ziua la Biblioteca Americana, ba ca sint francmason... bine, ca asta chiar era adevarat, dar in rest erau numai prostii. Pe de alta parte, nu am avut niciodata curiozitatea sa aflu de la CNSAS cine erau cei care m-au turnat, n-am vrut sa imi amarasc zilele... Cit despre teoria ca as fi vrut sa ramin in strainatate, pot sa va spun ca nu mi-am dorit niciodata acest lucru, desi am avut citeva oferte foarte ispititoare. Sa nu uitam ca aveam puternice legaturi externe, eram presedinte al Institutului International de Teatru, deci n-ar fi fost o problema... Una peste alta, stiu ca am fost turnat, dar nu stiu de catre cine si nici nu ma intereseaza sa aflu vreodata". La rindul sau, Mircea Dinescu a anuntat ieri ca s-a saturat sa tot dezminta "porcariile debitate de Vadim" si ca ia in calcul actionarea acestuia in judecata..


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.