Comisia comuna a parlamentului pentru redactarea codului electoral are nu mai putin de 19 propuneri legislative privind modificarea Legii pentru alegerea presedintelui Romaniei, a Camerei si a Senatului sau pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. Comisia trebuie sa predea noul cod pana la data de 31 octombrie. Pentru entuziastii anticipatelor, vestile sunt destul de rele, tinand cont ca nu se prefigureaza un consens privind principiile pe care se va baza viitorul cod electoral. In schimb, exista numeroase propuneri care de care mai neobisnuite.

Doua femei la un barbat sau invers

Deputata PNL Monica stirbu propune modificarea Legii privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, in sensul ca doreste o mai buna reprezentare a ambelor sexe, iar solutia gasita de deputatul liberal este ca listele de candidati sa fie astfel intocmite incat pe trei locuri consecutive sa nu se regaseasca candidati de acelasi sex.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.