Criza coalitiei de guvernamant il ingrijoreaza pe liderul UDMR, Marko Bela, mai mult decat demersurile Uniunii Civice Maghiare (UCM). Desi liderii ucemisti au anuntat ca le-a mai ramas doar strangerea semnaturilor in municipiul Bucuresti ca sa isi infiinteze Partidul Civic Maghiar (PCM), Marko Bela spune ca nu are niciun motiv sa se teama de acestia.

Pe de alta parte insa, presedintele UDMR spune ca UCM ar putea sa devina o amenintare pentru Uniune numai in cazul in care coalitia devine mai slaba. Asta, in conditiile in care Marko Bela se plange tot mai des despre functionarea proasta a coalitiei si vorbeste tot mai mult despre destramarea inevitabila a acesteia. Marko Bela a explicat ca radicalii maghiari nu ii vor lua electoratul, deoarece udemeristii le reprezinta maghiarilor dezideratele la cel mai inalt nivel.

Totusi, daca UDMR nu va mai reusi sa isi duca la indeplinire promisiunile, atunci este posibil ca o parte din sustinatorii UDMR sa se orienteze catre o alta grupare, recunoaste Marko Bela. "Noi de la inceput am avut oponenti, am avut incercari de a crea o alternativa la UDMR, dar niciodata nu s-a reusit ruperea sau scindarea electoratului maghiar, fiindca UDMR a avut o oferta clara si dupa aceea am si reusit sa dovedim ca oferta noastra poate fi realizata prin colaborare cu partide romanesti, prin prezenta noastra in guvern sau intr-o anumita coalitie. Deci o miscarea alternativa ar putea sa devina periculoasa, daca UDMR n-ar reusi in continuare sa aiba o astfel de oferta - fie ca am fi mai slabi si am renunta la un anumit program, fie ca nu am avea rezultate nici prin colaborarea noastra cu partidele romanesti", a precizat presedintele UDMR.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.