Fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, da semne ca se apropie de sfirsitul perioadei de liniste pe care si-a impus-o acum citeva luni, atunci cind s-a aflat in centrul atentiei organelor de ancheta, al atacurilor adversarilor politici din partid si din afara acestuia si al presei. Duminica seara, la emisiunea "Zig-zag" a lui Ion Cristoiu, el a spus ca e gata sa revina in prim-planul politicii si ca are deja pregatite citeva proiecte pentru aceasta vara, pe care le va face pe cont propriu "desi ar trebui sa le fac cu altii". Coroborat cu zvonurile ca in aceasta toamna in PSD vor avea loc niste miscari de proportii, anuntul lui Nastase, chiar voalat lansat, ar putea fi considerat preambulul unor evenimente politice de prim rang.

"PSD nu e in stare sa-l muste pe Basescu"

Intrebat, duminica seara, daca e gata sa revina in prim-planul politicii, Adrian Nastase a spus: "Daca va fi nevoie. Sint, in definitiv, un om politic in care s-a investit, eu insumi am investit foarte mult. Am citeva proiecte in vara asta. Le fac pe cont propriu, desi ar trebui sa le fac cu altii. Asta ma deranjeaza". El a precizat ca va reveni in virful politicii "Numai daca voi simti din punctul de vedere al unei echipe, ca pot sa reconstruiesc ceva impreuna cu ei". Nasase a mai afirmat ca el a fost victima unui "sacrificiu ritual" al unor colegi din PSD care au vrut sa isi scape pielea.

"Dupa alegeri, Traian Basescu era deranjat de faptul ca eu eram presedintele Camerei Deputatilor. In momentul acela au pornit toate operatiunile, pe unde erau hirtii ele au fost readuse pe masa. Dupa aceea ajungem intr-o faza in care presiunile nu mai erau doar asupra mea, ci si asupra altor colegi. In momentul acela unii dintre ei s-au hotarit sa dezvolte o strategie, to buy time. Si atunci era nevoie de sacrificii rituale, care prindeau bine si in plan extern, si intern, si personal. Sa isi salveze pielea. Au descoperit ca au o foarte mare simpatie pentru Traian Basescu".

Fostul lider al PSD si-a mai acuzat partidul ca nu e in stare sa "muste" Puterea, in special pe Traian Basescu si se comporta de parca ar avea in gura "o proteza". "Faptul ca il injuri pe Calin Popescu Tariceanu e deja o chestiune obisnuita. Ceea ce sigur ca ar astepta unii e sa vada ca PSD-ul are vigoare, sa vada o pozitie critica fata de Basescu, care e, pentru cei care sint votanti PSD, cel care a construit guvernarea, cel care e de fapt reprezentantul guvernarii". O afirmatie interesanta a lui Nastase a vizat refuzul sau categoric de a mai lucra cu unii dintre fostii colegi de guvernare, pe care ii considera lipsiti de caracter: "Numai daca as fi condamnat de instanta sa fac asta".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.