Demersul celor trei liberali a fost considerat de catre conducerea partidului ca fiind exagerat

Conducerea PNL a raspuns acuzatiilor formulate de Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, cu exemple din perioada in care ultimii doi se aflau la conducerea partidului. Este pentru prima data cand un astfel de apel primeste un raspuns punctual.
De regula, atunci cand un liberal nemultumit formula astfel de critici, liderii partidului raspundeau cu ironii, ori il ignorau pur si simplu. Ieri insa, vicepresedintele PNL, senatorul Puiu Hasotti, a raspuns, punct cu punct, apelului la unitatea PNL lansat de cei trei liberali.

"Sunt o serie de neadevaruri si exagerari, platitudini si exprimari vagi", a sustinut Hasotti. In opinia sa, ar fi fost mult mai util ca toate ideile, "inclusiv ale acestor importanti colegi", sa le fi discutat intai in organismele de conducere ale partidului si abia apoi sa fie prezentate opiniei publice.

Reprosuri la adresa fostilor presedinti

Hasotti si-a pigmentat contraargumentele cu exemple din perioada in care Stoica si Stolojan erau la conducerea PNL. "PNL nu este un partid sfasiat. Cand domnul Valeriu Stoica era presedinte, 80% din organizatiile judetene erau interimare; le numea Biroul Permanent Central.

Deci haideti sa fim sinceri si sa nu aruncam vorbe-n vant si sa nu exageram", a spus senatorul PNL. El s-a intrebat daca Stolojan ar fi fost presedinte acum si un membru PNL ar fi avut atitudinile acestea, ar fi tolerat acest lucru. "Ar fi aplicat cu maxima rigoare si imediat Statutul", a opinat Hasotti. "Se vorbeste si despre liberalism, despre doctrina politica. Nu stiu cat liberalism si cata consecventa a fost in incheierea acelui nefast protocol cu PDSR in 2001", a mai spus Hasotti.

"O parte din vina va apartine"

In privinta scaderii formatiunii in sondaje, liberalul a spus ca o parte din vina au si autorii apelului. "Vreau insa sa ii intreb pe distinsii nostri colegi daca nu cumva PNL a scazut in sondajele de opinie tocmai pentru ca a existat o mana de colegi care au atacat dur si nejustificat PNL in public", a aratat liberalul. In incheiere, el i-a invitat pe cei trei la o discutie in interiorul PNL.

Quintus, pus sa negocieze cu gruparea Stolojan

Biroul Permanent Central al PNL l-a desemnat pe Mircea Ionescu Quintus sa formeze o comisie de negociere, ce ar urma sa discute cu gruparea Stolojan. Potrivit unor surse liberale, citate de NewsIn, alaturi de Quintus a fost propus si Radu Campeanu, insa acesta a refuzat. Din comisie mai fac parte Mihai Voicu si Cristi David.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.