Colaborarea PSD cu PIN sta sub semnul intrebarii. Ca si in cazul proiectatului acord de colaborare parlamentara cu PRM, declaratiile liderilor social-democrati sunt contradictorii. Daca Vasile Dancu a afirmat ca partidul lui Cozmin Gusa se regaseste in planurile de colaborare ale PSD, senatorul Cristian Diaconescu a negat existenta unei propuneri formale de colaborare din partea altor partide. Mai mult, PSD nu are un plan de aliante sau fuziuni.

"Ca unii dintre noi avem simpatii cu un partid sau cu anumite aripi dintr-un partid, asta e cu totul altceva", a declarat purtatorul de cuvant al PSD. Diaconescu a spus ca pentru demararea unor discutii este necesar acordul conducerii partidului. Din moment ce niciun partid nu a facut o propunere formala de colaborare catre PSD, nu exista niciun proiect de alianta sau de fuziune.

Diaconescu infirma declaratiile lui Dancu

Cat priveste PIN, Diaconescu a precizat ca social-democratilor le-a fost solicitat de catre Partidul Socialistilor Europeni un aviz in privinta cererii partidului condus de Gusa de afiliere la PES. Pesedistii au decis sa sprijine demersul celor de la PIN, dar va discuta cu acestia doar dupa ce vor face o propunere clara de colaborare.

Totusi, Cristian Diaconescu a spus ca in masura in care programul de guvernare alternativ al PSD, care urmeaza sa fie aprobat de Consiliul National, va avea puncte comune cu programele altor partide, poate fi posibila deschiderea unor negocieri. Insa conducerea PSD a devenit mai prudenta de cand acordul cu PRM-ul a fost respins pentru ca Biroul Permanent National nu a fost consultat in negocierea acestuia.

Deocamdata, va fi intocmit programul de guvernare independent de alte formatiuni politice, iar acesta va fi baza de negociere pentru eventuale colaborari cu alte formatiuni.

Senatorul Vasile Dancu a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca presedintele PIN, Cozmin Gusa, se afla de aceeasi parte a baricadei ca si PSD, iar cele doua partide ar putea incheia un acord de colaborare parlamentara. Dancu nu a exclus nici o colaborare electorala sau postelectorala PIN -PSD. "Prin spiritul de innoire, promovat si in perioada cat a fost secretar general al PSD, prin pozitionarea in opozitie, Cozmin Gusa este in consens cu spiritul reformei din PSD", a spus Dancu.

Tot duminica, presedintele PIN a afirmat ca partidul sau poate discuta cu un PSD reformat, condus de Mircea Geoana, "grupul de la Cluj" sau de liderii TSD, Victor Ponta si Daciana Sarbu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.