In articolul "Razboiul unei femei impotriva adoptiilor internationale", ziarul "Wall Street Journal" descrie eforturile baronesei Emma Nicholson de a pune capat adoptiilor de copii romani in strainatate.

Publicatia amintita afirma ca baroneasa Nicholson, pana nu de mult raportoarea pentru Romania a Parlamentului European, "a luptat impotriva adoptiilor internationale, folosind ca arma de convingere candidatura Romaniei pentru intrarea in Uniunea Europeana". Este ceea ce articolul din "Wall Street Journal" numeste "arma nucleara a baronesei". Ea nu a scapat nici un prilej pentru a insista asupra riscului inevitabil pus de aceste adoptii necontrolate care puteau ascunde traficul de copii.

Ziarul american apreciaza ca baroneasa inca nu a adus dovezi in favoarea acuzatiilor ei, dar constata ca acest lucru nu a impiedicat-o sa-si continue campania de infierare atat a guvernului Romaniei de atunci, cat si a Europei, mult prea toleranta, dupa parerea sa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.