"Cutitele in teaca!" "Nu" PSD-ului! Prelungirea protocolului Aliantei PNL-PD! Acestea sunt mesajele pe care liderii liberali le-au transmis democratilor, de la "umbra" scolii de vara a tinerilor liberali de la Gura Humorului.

"Putem pierde totul daca nu ne potolim", a afirmat vicele liberal, Gheorghe Flutur. "Cer, din nou, cutitele-n teaca in interiorul Aliantei PNL-PD", a precizat ministrul liberal, facand apologia impacarii democrato-liberale. In acelasi ton, si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a pledat pentru prelungirea protocolului Aliantei, in vederea obtinerii unui nou mandat. "Din pacate, se pare ca suntem in contradictie cu propunerile: ba facem noi propunerea si zic ei ca nu e momentul potrivit, ba fac ei si zicem noi ca nu e momentul potrivit. Poate o sa incercam sa intram intr-o sincronie cu propunerile si sa ajungem la o decizie comuna in acest sens", a explicat Bogdan Olteanu.

Liberalii se tem de revenirea "uriasului adormit"
Flutur si Olteanu au incercat sa anihileze zvonurile venite dinspre PSD conform carora lideri liberali ar fi contactat partidul lui Geoana pentru stabilirea unei colaborari. Ministrul agriculturii si presedintele Camerei Deputatilor s-au referit la PSD ca la un mare pericol, chiar daca este cotat cu un procentaj scazut in sondaje. "PSD este un urias adormit, dar este inca un urias de care trebuie sa luam distanta. Este letal pentru noi sa gandim o coabitare cu PSD: trebuie sa ramanem in Alianta", a declarat Flutur. "Daca PSD reuseste sa devina un partid curat, reformat, european, atunci PSD-ul poate sa castige alegerile viitoare. Daca nu reuseste sa se curete de presupusii corupti, dupa parerea mea nu este un partid eligibil pentru guvernare, si atunci, in ciuda faptului ca mie mi se pare ca e bine ca dupa patru ani de putere sa treci in opozitie, nu ramane o alta solutie politica in Romania decat Alianta PNL-PD", a declarat si liberalul Bogdan Olteanu.

Pe langa reconcilierea in Alianta, Gheorghe Flutur a facut apel la reconcilierea in PNL. Si asta pentru ca tensiunile din partid dauneaza imaginii acestuia. Flutur s-a dat ca exemplu pe sine, afirmand ca nu vizeaza sefia partidului. "Nu avem oameni de izolat in partidul nostru. Trebuie sa ne adunam si sa dam o forta PNL-ului pentru reconcilierea in partid. Nu trebuie sa asteptam alegerile in PNL pentru a strange randurile", a declarat Flutur. "E buna masculinizarea in partid, dar parca avem prea putine femei in PNL", a adaugat Flutur.

Bogdan Olteanu a anuntat ca va propune modificarea statutului PNL la urmatorul congres, astfel incat conducerea partidului sa fie aleasa prin vot uninominal. Doar lideri liberali, vicele Puiu Hasotti si deputatul Titus Ghiorghiof, s-au declarat de acord cu Olteanu. "Sunt de acord cu propunerea lui Bogdan Olteanu. Intr-adevar, statutul formatiunii trebuie schimbat, iar conducerea trebuie aleasa prin vot direct, nu impreuna cu presedintele", a declarat Puiu Hasotti. "Propunerea, cu o singura conducere aleasa prin vot direct, este buna. Forul de conducere al partidului ar trebui sa nu mai fie o delegatie permanenta cu 80 de oameni", a declarat si deputatul Titus Ghiorghiof.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.