Plangerea penala impotriva ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, pe care a depus-o deputatul PSD, Eugen Bejinariu, este doar un act de imagine prin care parlamentarul social-democrat incearca sa atraga atentia asupra sa, a declarat sambata, intr-un comunicat remis presei, deputatul liberal Mihaita Calimente. "Ma surprinde faptul ca, dupa 9 zile de la audierea ministrului Atanasiu in Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, Eugen Bejinariu s-a luminat subit si a decis sa depuna aceasta plangere la Parchet, ca urmare a celor prezentate de catre ministru si seful Statul Major General, Eugen Badalan, in timpul audierilor", a afirmat deputatul liberal. Potrivit lui Calimente, Bejinariu "copiaza actiunea unui consilier prezidential" (Theodor Stolojan-n.r.) tot impotriva ministrului liberal al Apararii, acest lucru facandu-l sa creada ca PSD se transforma "intr-un umil scrib al Palatului Cotroceni, din dorinta de a castiga bunavointa din partea lui Traian Basescu, care s-a referit de nenumarate ori la coruptia din perioada guvernarii Nastase".

In opinia deputatul liberal, Eugen Bejinariu care, dupa 4 luni de independenta, s-a reintors in PSD, "probabil ca vrea sa-si demonstreze utilitatea in fata sefului sau de partid, Mircea Geoana, pe care nu demult il contesta cu atata vehementa". "Nu pot sa nu leg gestul lui Bejinariu de atitudinea unor colegi din PD care au cerut insistent sanctionarea ministrului Apararii, in conditiile in care si audierea lui Teodor Atanasiu la Comisia de Aparare a fost pregatita de parlamentarii PD si PSD in biroul senatorului PSD George Maior. Cel putin in aceasta problema am asistat la o refacere a FSN", a precizat Mihaita Calimente.

Deputatul PSD, Eugen Bejinariu, membru in Comisia de Aparare a Parlamentului a depus joi o plangere penala la Parchetul General impotriva ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, pe care il acuza de abuz in serviciu. In acest context, Eugen Bejinariu si-a motivat gestul prin faptul ca ministrul Atanasiu s-a folosit de functia sa in scop publicitar, precum si pentru ca exista "o ruptura" intre ministrul Apararii si seful Statului Major General al Armatei, Eugen Badalan. Se pare ca Bejinariu a ajuns la aceste concluzii dupa audierile de saptamana trecuta de la Comisiile de Aparare reunite ale Parlamentului. In acest sens, deputatul PSD a precizat ca, la recentele audieri, Teodor Atanasiu a justificat cererea de retragere a trupelor romanesti din Irak prin insuficienta bugetului Apararii, "desi, la inceputul anului 2006, cand Eugen Badalan a afirmat ca Apararea nu are destui bani, ministrul Atanasiu l-a contrazis".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.