PSD este de acord cu PD in ceea ce priveste declansarea unor alegeri anticipate, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu.
"Aceasta este singura optiune care in acest moment poate scoate Romania din marasmul in care a fost adusa prin esecul guvernarii", a spus Diaconescu, citat de Rompres. El a adaugat ca dorinta unor reprezentanti ai Aliantei D.A. de a declansa alegeri anticipate confirma faptul ca "actuala guvernare a esuat si ca nu isi mai poate gasi ritmul iar responsabilitatile privind actul de guvernare nu mai pot fi indeplinite".

Diaconescu a precizat ca, pana la 15 august, PSD va prezenta proiectele de modificare ale statutului sau precum si oferta de guvernare pe care acest partid o va supune dezbaterii publice. Acest nou statut - care ar urma sa fie adoptat la Consiliul National din octombrie - va contine principalele directii de actiune si totodata, modalitatile practice de eficientizare a structurilor de conducere ale PSD si de dinamizarea activitatii acestui partid in perspectiva organizarii alegerilor anticipate.
"Practic, in acest moment, PSD are doua optiuni - una de sustinere a unei guvernari in mod evident viciate de lupte interne si a doua optiune, cea mai cinstita, sa ne adresam electoratului si, evident, prin vointa cetatenilor Romaniei, sa se regandeasca mecanismul politic de functionare al Romaniei o data ce va deveni membra a UE din 2007", a conchis Diaconescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.