Parlamentarii liberali s-au dovedit a fi cei mai harnici dintre alesii nostri la capitolul declaratii politice, in sesiunea parlamentara februarie-iunie 2006, fiind urmati indeaproape de catre reprezentantii social-democrati. In paralel, senatorii PRM conduc "clasamentul" intrebarilor si interpelarilor adresate ministrilor, informeaza Amos News, conform unui raport al Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul din cadrul Executivului. Desi PSD are 107 reprezentanti in Camera Deputatilor, iar liberalii au numai 67, primii au elaborat doar 462 de declaratii politice, liberalii avand un randament mai bun raportat la numarul lor: 426 de astfel de declaratii.

Aceeasi situatie o regasim si la nivelul Senatului, unde cei 44 de pralamentari PSD au sustinut 66 declaratii politice, iar grupul celor 29 de liberali, 61 de declaratii. La capitolul intrebari si interpelari formulate de Senat, peste 51% au fost elaborate si adresate de catre cei 18 reprezentanti ai PRM, senatorii social-democrati insusindu-si 37% din totalul lor. La Camera, PSD conduce acest "top", cu peste 46% din totalul intrebarilor si interpelarilor adresate Guvernului, situatie explicabila de altfel si prin faptul ca PSD este partidul cu cea mai substantiala reprezentare la nivelul acestei camere parlamentare, respectiv 107 deputati.

Potrivit aceluiasi report, cele mai multe intrebari si interpelari, adica peste 300, au vizat persoana premierului Tariceanu, urmat de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu 258 de intrebari si interpelari si de ministrii Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si Agriculturii, Gheorghe Flutur, aflati la egalitate, cu cate 239 de interpelari si intrebari acumulate.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.