Liberalii si democratii vor formula la toamna doua propuneri separate cu privire la revizuirea Constitutiei.

"O sa intocmim un set de principii pe care PNL le sustine din 1990, respectiv republica parlamentara si mentinerea sistemului bicameral", a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. El nu trage mari sperante ca se va pune in practica, nici macar ca propunere, deoarece pentru adoptarea unei noi Constitutii este nevoie de doua treimi din numarul total al parlamentarilor. "Asta inseamna ca trebuie sa colaboram cu PSD si nu cred ca avem viziuni comune", a mai spus Olteanu. Liderul PD, Emil Boc, si purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, sint sustinatorii tezei ca legea fundamentala trebuie adaptata situatiei intrarii in UE.

Revizuire pe caz de UE

"Pentru 1 ianuarie 2007 este obligatoriu sa facem o modificare, ma gindesc in special la infiintarea institutiilor transnationale, la mecanismele de luare a deciziilor si de punere in aplicare a hotaririlor UE, stabilirea bugetului sau la hotaririle judecatoresti definitive pe care le poate da Curtea de la Luxemburg", a mentionat purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu. Potrivit acestuia, PSD si-ar dori ca procesul de revizuire sa se incheie inainte de 1 ianuarie 2007, printr-o conventie intre partide, iar referendumul sa se organizeze o data cu alegerile pentru Parlamentul European. "PD va prezenta la toamna proiectul complet cu privire la reforma constitutionala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.